Kookboeken
Het meel dat niet wou rijzen is nu verleden tijd. Pak een boek en kook. Boekenstek houdt wel van kookboeken.
- Blake, Susannah-500 hapjes
500 hapjes van Susannah Blake bevat heerlijke recepten van verse crudites tot open crostini, en van pikante spiesen tot zoete hapjes.
Een handig receptenboek met duidelijke omschrijvingen.€ 6,00 - Boerhout, J.-Leerboek voor de banketbakkerij
Leerboek voor de banketbakkerij door J. Boerhout, een boek uit 1935 met werkelijk van alles over de banketbakkerij.
€ 20,00 - Bros, Warner-Koken met Bags Bunny & Co.
Een schitterend kookboek voor kinderen van 8-10 jaar
Editie 2003-Looney Tunes
72 blz.
In goede staat€ 4,00 - Claessen, Livia-Het gezellige taartenboek
Het gezellige taartenboek van Livia Claessen biedt recepten van ruim 80 heerlijke taarten, tarteletjes en koekjes voor elke gelegenheid en voor elk seizoen.
Een aanrader voor de liefhebbers van zoetigheid.€ 9,50 - Clark, Maxine-Italiaanse salades
Italiaanse salades, een boek vol recepten van Maxine Clark met schitterende foto's van Diana Miller.
Maxine Clark heeft vele zomers op Sicilië en in Toscane doorgebracht met het geven van cursussen.€ 5,00 - Da's pas koken-Schelpdieren
Dit boek, Da's pas koken-Schelpdieren, staat boordevol gerechten en briljante recepten.
De ontdekking van de parels van de zee als een verrukkelijke toevoeging aan onze keuken.€ 5,00 - Da's pas koken-Smoothies
Da's pas koken-Smoothies is een boek met om razend populaire, gezonde en overheerlijke smoothies te maken.
Bovendien zijn deze verfrissende mixdrankjes niet alleen lekker in de zomer, maar het hele jaar door.€ 6,50 - Da's pas koken-Tapas
Dit boek, Da's pas koken-Tapas, staat boordevol ideeën voor het zelf maken van diverse soorten tapas - zoet of hartig, eenvoudig tot exquis.
€ 5,00 - Dikkenberg, Dinneke van den-Bewust koken zonder E-nummers
Bewust koken zonder E-nummers van Dinneke van den Dikkenberg bevat eenvoudige recepten voor iedereen die gezond wil koken zonder E-nummers.
€ 5,00 - Dikkenberg, Dinneke van den-Verder koken zonder E-nummers
Na het succes van Bewust Koken zonder E-nummers experimenteerde Dinneke van de Dikkenberg met Verder koken zonder E-nummers.
€ 10,00 - Doomen, Peter-Bucketlist voor een wijnkenner
Bucketlist voor een wijnkenner, 100 dingen die je moet weten en gedaan hebben om een wijnkenner te worden, geschreven door Peter Doomen.
€ 12,50 - Dubbeld, M. en Kruidenier, A.-Marsepein en dragant
Marsepein en dragant door M. Dubbeld en A. Kruidenier, Leeraren 'Vakschool voor banketbakkers' te Amsterdam.
Uitvoerige handleiding met veel fotomateriaal.€ 20,00 - Granger, Bill-Man in de keuken
De Australische kok Bill Granger laat in Man in de keuken zijn no-nonsense benadering van koken zien, hoe je op een eenvoudige, niet-tijdrovende manier bijzondere gerechten kunt maken.
€ 9,50 - Hartog De Weijer, Meg den-Eten koken (ge)zonder
Eten koken (ge)zonder van Meg den Hartog-de Weijer is een praktisch geschreven receptenboek met net iets meer uitleg over voeding en de werking ervan dan in een kaal receptenboek.
€ 5,00 - Iburg, Anne-Dumont's Kleine Olie en Azijn Lexicon
Dumont's Kleine Olie- en Azijn Lexicon, een handzaam boek met de bekendste olie- en azijnsoorten van A tot Z.
€ 5,00 - Jager, Onno (eindredactie)-Good Food Book
4 feestmenu's van bekende topkoks. Van de makers van de succesreeks Topkoks voor Thuiskoks. Kerstspecial!
€ 4,00 - Jager, Onno (eindredactie)-Topkoks voor Thuiskoks deel 5
Topkoks voor Thuiskoks deel 5 bevat 40 gerechten van Sergio Herman, Geert van Hecke, Ramon Beuk, Jonnie Boer, Margo Reuten, Piet Huysentruyt en vele anderen.
Zowel voorgerechten, hoofdgerechten als nagerechten.€ 5,00 - Kroes, Jannie-Da's pas koken; Chocolade
Elk recept in Da's pas koken-Chocolade heeft een basis van chocolade, van verrukkelijke walnotenbonbons, oogstrelende chocolade-crunchies tot heerlijke petit-fours en verleidelijke chocoladetaart met amandelen.
€ 5,00 - Laarkamp Makkink, Djoni en Verlaar, Desiree-Van de grill op de plank
Van de grill op de plank gaat over de oer-manier van koken, die nog steeds overal ter wereld wordt toegepast: grillen.
Meer basic kan het niet en tegelijk is het door grillmeesters tot een ware kunst verheven.€ 6,50 - Lamoen, Jo van-Van Mosselsoep tot Kaneelpap
Zeeuwse streekgerechten en wetenswaardigheden
In den Toren-Baarn-1987
83 blz.
ISBN 906074618€ 4,00 - Leenders de Vries, Carin-Van Piepers tot Pasta
Van Piepers tot Pasta, een uitgave van Blue Band, bevat tal van recepten voor en door drie generaties.
Er staan recepten in dit boek in de categorieen bakken, braden, roerbakken, oven, binden, frituren, grillen, roosteren enz.€ 7,50 - Lombaart, Anja de (vert.)-Slank en lekker
Slank en lekker kan samengaan, dat bewijst dit kookboek, vertaald door Anja de Lombaart.
Achtereenvolgens komen voorbij: soep, voorgerechten, salades, vlees, gevogelte, vis, zeevruchten, groentegerechten, nagerechten en gebak.€ 5,00 - Mes, Benedikte en Verhoeff, Leon-Heerlijk Hoeksche Waard
Heerlijk Hoeksche Waard, koken met streekproducten, van Benedikte Mes en Leon Verhoef is weer een boek vol culinaire hoogstandjes met streekproducten.
€ 10,00 - Meulen, Renate van der en Neeft, Angelique-Koken & genieten met Old Amsterdam
Koken & genieten met Old Amsterdam bevat de beste recepten om van deze perfect gerijpte oude kaas te genieten.
Dit receptenboek biedt een brede selectie van de beste recepten en de smakelijkste composities.€ 7,50 - Naessens, Pascale-Puur Pascale
Puur Pascale 2, beter eten is beter leven, van Pascale Naeffens leert je de geheimen kennen van een natuurlijke keuken.
€ 15,00 - Neelissen-van Paassen, C.-Rundvlees Basiskookboek
Dit Rundvlees Basiskookboek biedt u de heerlijkste gerechten, van klassieke bereidingswijzen tot snelle en trendy recepten.
€ 7,50 - NN-Smaakvolle recepten-Italiaans
Smaakvolle, Italiaanse recepten. Een full-color receptenboek met 22 heerlijke gerechten.
Imagebooks-Eindhoven-2005
In keurige staat€ 3,50 - Reynaud, Stephane-De lente op tafel
In De lente op tafel van Stephane Reynaud staat voor iedere dag van de maanden maart, april en mei een fris lentegerecht.
Fijne Franse gerechten waar we een voorbeeld aan kunnen nemen.€ 8,00 - Samrius, John-Savelberg 2000
De topkok Henk Savelberg vertelt in Savelberg 2000 over zijn leven en werk, afgewisseld met recepten.
Op het landgoed Vreugd & Rust, net buiten de dagelijkse drukte van de hofstad Den Haag, huist Restaurant- Hotel Savelberg.€ 25,00 - Sieberen Meerema-Harmonie op je bord
Patron-cuisinier Sieberen Meerema publiceert zijn eerste kookboek: Harmonie op je bord, twaalf maandgerechten (voor-tussen-hoofd-na), omlijst door schilderkunst en gedichten van Sieberens hand.
€ 10,00 - Tee, Susanna-IJs, de perfecte verwennerij
Thuis ijs maken is verrassend eenvoudig.
Van deze ijsrecepten kan iedereen genieten.
In dit boek staan totaal 40 ijsrecepten om van te watertanden.€ 5,00 - Tee, Susanne (red.)-Het vis en zeevruchten kookboek
Het vis- en zeevruchten kookboek, onder redactie van Susanna Tee, helpt u het beste te halen uit al die heerlijkheden die onze rivieren en zeeën te bieden hebben.
€ 10,00